Turci potpisali dio ugovora, stižu plaće za radnike Diokija i Dina Petrokemije

Bez autora
Aug 23 2012

Turski investitor tvrtka Çalişkan potpisao je dio dokumenata potrebnih za pokretanje procedure izdavanja bankovne garancije, kojom se omogućuje plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima Diokija i Dina Petrokemije. Preostala dokumentacija nužna za zaključenje ove transakcije u postupku je usuglašavanja i prikupljanja očitovanja investitora i njegovih pravnih savjetnika te se potpis očekuje idućih dana. Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas novinarima nakon sjednice Vlade da ne može govoriti o tome je li potpisan ugovor Diokija s turskim Celiskanom, jer "Vlada ne pregovara sa Celiskanom", ali je voljna pomoći u restrukturiranju Dioki Grupe kako bi omišaljska Dina Petrokemija dobila šansu za nastavak proizvodnje.

Turci potpisali dio ugovora, stižu plaće za radnike Diokija i Dina PetrokemijeTurski investitor tvrtka Çalişkan potpisao je dio dokumenata potrebnih za pokretanje procedure izdavanja bankovne garancije, kojom se omogućuje plaćanje avansa potrebnog za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima Diokija i Dina Petrokemije, izvijestili su iz Diokija Zagrebačku burzu.

Preostala dokumentacija nužna za zaključenje ove transakcije u postupku je usuglašavanja i prikupljanja očitovanja investitora i njegovih pravnih savjetnika te se potpis očekuje idućih dana.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas novinarima nakon sjednice Vlade da ne može govoriti o tome je li potpisan ugovor Diokija s turskim Celiskanom, jer "Vlada ne pregovara sa Celiskanom", ali je voljna pomoći u restrukturiranju Dioki Grupe kako bi omišaljska Dina Petrokemija dobila šansu za nastavak proizvodnje.

Očito su pregovori Uprave Diokija i Celiskana "vrlo, vrlo teški", kazao je Linić ocjenivši kako krivnja za duge pregovore nije na turskom investitoru jer je i prije bilo drugih koji su htjeli ući u tu transakciju, ali neuspješno.

Naglasio je kako je Vlada voljna pomoći u restrukturiranju Diokija, ali joj je osnovni interes da se osigura novac za isplatu plaća radnicima Dina Petrokemije i Diokija na zagrebačkom Žitnjaku.

Odbacio je optužbe da je Vlada socijalno neosjetljiva, istaknuvši da Vlada može isplaćivati plaće jedino ako se pokrene stečaj, koji mogu pokrenuti i radnici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik